Самолетната индустрия е разтърсена от много сериозен скандал скандал с

...
 Самолетната индустрия е разтърсена от много сериозен скандал скандал с
Коментари Харесай

Избухна страшен скандал със самолетите! Засяга милиони хора

 

Самолетната промишленост е разтърсена от доста сериозен скандал скандал с подправяне на документи за сигурност на двигателни елементи на самолети, в който е забъркана английската компания AOG Technics. Airbus и Safran, две компании във френската аеронавтика, са директно наранени от тази спекулация, както и американските United American, Southwest и Delta.
-->
Големите американски самолетни компании инспектират самолетите си, откакто стана ясно, че английският снабдител на части за най-широко потребления търговски реактивен мотор е направил голяма машинация със узаконяване на сигурността, заяви Wall Street Journal.

Фалшифициране на документи: през лятото Safran, GE Aerospace и CFM International са предизвестени от сервиз за поддръжка по отношение на аварийни елементи за мотори CFM56 – най-продаваният самолетен мотор в света с 34 000 бройки, създадени за към тридесет години – съпроводени с фалшифицирани удостоверения.

В края на август Bloomberg заяви, че европейските авиационни регулатори са изразили угриженост, че моторите, задвижващи редица самолети от по-старо потомство (Boeing 737 и Airbus SE A320), са били ремонтирани с подправени елементи. Те са доставени от AOG Technics Ltd, основана в Лондон. Освен, че е доставяла подправени елементи за мотори, компанията е създавала и подправени профили на свои чиновници в LinkedIn.

Сертифициращите органи, в това число американската FAA и европейската EASA, незабавно започнаха следствие, с цел да дефинират степента на манипулиране и нейното влияние върху сигурността на въздухоплаването. Това следствие продължава и има за цел да разпознава всички въпросни елементи.

Фалшивите елементи се оферират под друга форма и съставляват евентуален риск за сигурността на полетите. Поради това самолетните компании са помолени да отстранен моторите си, с цел да сменят съмнителните елементи, оповестява obektivno.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР